Voorstelling

OVERLAND VAN ANTWERPEN NAAR DELHI VIA KATHMANDU MET DE MOTORFIETS

Voorstelling

Beste bezoeker,

Met deze website wil ik jullie graag een beetje laten meegenieten van onze geplande reis overland naar Nepal en India met de motorfiets.

Onze vertrekdatum staat vast op 10/08/2010. Vanaf dan rijden we met 2 motorfietsen door Duitsland, Tscjechie, Slovakije, Hongarije, Roemenie, Bulgarije, Turkije, Iran, Pakistan, India, Nepal en terug India naar DELHI. We gaan er vanuit dat we daar tegen eind november aankomen. Daar gaan we dan onze terugreis regelen. Wij met de vlieger en de motorfietsen met de boot.

Grote vraag is natuurlijk hoe je er toe komt om een dergelijke reis te ondernemen. Wel, ik ben nogal een fervent motorrijder en de voorbije jaren heb ik al een flink stuk van Europa doorkruist.

Ongeveer 1 jaar geleden zag ik op een reisbeurs de stand van een motorreisorganisatie. Deze organiseren avontuurlijke reizen met de motorfiets naar alle windstreken. Er was er één welke mij wel zeer aansprak. De reis naar India en de daarbij horende route door de Himalaya.  

Mijn Super-Enthousiaste vrouw kreeg hierop het lumineus idee dat ik voor mijn 50ste als cadeau deze reis kreeg, uit te voeren in 2010. Ik was uiteraard onmiddellijk akkoord en begon al uit te zien naar 2010.

Enkele weken later vertrek ik samen met mijn vrouw voor een fantastische reis naar Thailand. Op het vliegtuig lees ik het Nederlandse Motorblad MOTO 73. Staat daar toch geen verhaal in van 2 hollanders welke op 4 weken met hun moto van Nederland naar Nepal rijden. Ik lees het verhaal heel geïnteresseerd en je kan vermoedelijk het vervolg wel raden. Als die dat kunnen, moet ik dat ook kunnen. Mijn vrouw doet niet moeilijk en is akkoord.

Zo gezegd zo gedaan, in dit geval niet echt direct. Ik begin stilaan wat opzoekingswerk op het internet. Wat blijkt, dat ik absoluut niet de enige ben die een dergelijke trip doet. Er staan onnoemelijk veel reisverhalen van allerlei mensen die soortgelijke trips met zowel motorfiets, openbaar vervoer, fiets, jeep, porsche enz. doen. Hier halen we een eindeloze hoeveelheid tips en praktische info uit om de reis voor te bereiden en tot een goed einde te brengen.

Enige probleem is nu nog een geschikte partner vinden die de reis wil meemaken. Ik denk de meest geschikte partner te kennen en spreek hem erover aan. Tot mijn grote vreugde laat hij mij enkele dagen later weten dat hij die reis echt wel ziet zitten maar dat we er dan toch wel iets meer tijd moeten voor nemen.

We bespreken  het probleem tijd en hebben ondertussen vernomen dat we loopbaanonderbreking kunnen nemen. Na nog wat navraag en bespreking besluiten we 3 maanden loopbaanonderbreking te nemen, gekoppeld aan 1 maand vakantie. Zo hebben we ruim de tijd om de geplande trip uit te voeren.

Ziezo, in het kort het verhaal hoe we tot deze, denk ik toch, vrij avontuurlijke trip gekomen zijn.

Zoals je ziet zijn er links een aantal "links" naar voorbereiding, route, motoren, packlist en links.

Rechts kun je rechtstreeks naar de reisverslagen gaan, opgedeeld per streek (land).

Ondertussen hebben we via Mail reeds contact gehad met de 2 nederlanders, die uiteindelijk onrechtstreeks de inspirators zijn van onze reis. We hebben ze beloofd te verwijzen naar hun website als we er zelf één zouden opstarten. Belofte maakt schuld, dus hierbij de link:

Nog even onszelf voorstellen:

Ik ben Luc - 51 jaar jong en wonende in ANTWERPEN

  en mijne maat is den Ed - ook 51 jaar oud en wonende in ZOERSEL.